Hierarkia vai anarkia, entä demokratia?

Osa kuvasta: The Vision of the Holy Grail to Sir Galahad, Sir Bors and Sir Percival. Lähde: Rawpixel
Osa kuvasta: The Vision of the Holy Grail to Sir Galahad, Sir Bors and Sir Percival. Lähde: Rawpixel

Aika usein jää kirjoittamatta. Vielä useammin sanomatta. Aika usein tuntuu siltä, että olen liian vanhanaikainen, liian monimutkainen, liian pohdiskeleva, liian hanakka vaihtamaan näkökulmia, liian kovasuinen ollakseni ”viisaana” uskottava.

 

Tämän päivän ihminen tuntuu suhtautuvan erittäin vihamielisesti kaikkeen, mikä ilmenee jonkinlaisena hierarkiana. Eikä se mikään ihme ole: hierarkista järjestystä on käytetty ennen aikaamme ja aikanamme niin paljon väärään vallankäyttöön. 

Read More

Hermeettinen kalenteri: Neitsyt 18.9.–18.10.2022

Neitsyt. Wellcome Collection
Neitsyt. Wellcome Collection

Aurinko siirtyy Neitsyen tähtikuvioon 18.9. Millainen muutos ajassa tapahtuu? Mikä on neitsyen todellinen laatu ”pikkutarkkuuden” stereotypian takana? Neitsyt on feminiinisen tulevaisuusvoiman kuva. Se on Toivon ja Viisauden käytännöllinen, toimiva visio. Merkurius analysoi Kaksosissa, katsoo tapahtunutta, syitä ja seurauksia; toisaalta Merkuriusvoima katsoo ilmestyvää ja syntyvää Neitsyessä. Idean valo tulee täällä yhteen Äiti Maan, Gaian, kasvuvoiman ja ravitsevuuden kautta. Täällä asuu Toivo, joka pitää meidän sisäisen liikkeemme, ruoansulatuksen ja lihastyön elossa. Täällä me elämme uutta paratiisillista puutarhaa ja keräämme sadon talveen, jonka tiedämme tulevan. Maailmaa on luonut Isän kanssa Sofia, ”maailman Viisaus”, joka nyt antaa meidän ymmärtää miten elämää ylläpidetään ja autetaan kohti terveyttä, pois sairauden tilasta.

 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Leijona 18.8.–18.9.2022

Sidney Hall’s astronomical chart, Leo
Sidney Hall’s astronomical chart, Leo

Aurinko siirtyy Leijonan tähtikuvioon 18.8. Leijonan tähtikuvio on ”Auringon syntypaikka” ja myös ihmisen oman mikrokosmisen keskuksen, sydämen muodostaja ja sen voimien kantaja. Kun Rapu muodostaa ”kehdon”, joka on sisäisen elämän suojattu tila, on tässä kehdossa sykkivä sydän se ihminen, joka uskaltautuu ja liikkuu henkisesti tästä tilasta ulos, näkymään ja kokemaan aistinvaraisesti maailman ilmiöitä. ”Leijonan Sydän” on Regulus, joka sijaitsee 5 asteessa Leijonan tähtikuviota. Regulus on yksi neljästä kuninkaallisesta tähdestä, jotka sijoittuvat eläinradan neljän kiinteän laadun kuvioihin.  

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Rapu 18.7.–18.8.2022

Astrology: signs of the zodiac, Cancer. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection
Astrology: signs of the zodiac, Cancer. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection

Aurinko siirtyy Ravun tähtikuvioon 18.7. Ihmisen fyysisen kehon muotoilijana kosmos ilmaisee Ravun tuomaa laatua kasvattamalla Kaksosen duaalisuutta ilmaisevista olkapäistä kylkiluiden ”elämän virtaamista suojelevan kehdon”. Ravun symboli on kahden pyörteen yhteenliittyminen, joka kuvaa myös tätä edellä mainittua kehdon muotoutumista. Nämä kaksi virtaa liittyvät yhteen Praesepeen tähdistössä, jota kreikkalaiset kutsuivat mehiläispesäksi. Tällä he kuvasivat sitä, kuinka maailmanviisaus Sofia synnyttää täällä lapsensa maaelämään, hakemaan matkakertomuksia ja elämään kokemuksissa, fyysisessä todellisuudessa.

 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Kaksonen 16.6.-17.7.2022

Astrology: signs of the zodiac, Gemini. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection
Astrology: signs of the zodiac, Gemini. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection

Aurinko siirtyy Kaksosen tähtikuvioon 16.6. Kaksosen tähtikuvion virtauttama ajanlaatu liittyy saavutettujen tulosten tarkasteluun ja arviointiin. Ihmisen pyrkimys kasvuun ja tasapainoon saa erityisen suuren merkityksen siinä sisäisessä työssä, jota Kaksonen edustaa. Kaikki, mitä me rakennamme, ei ole kestävää. Kaksonen etsii jatkuvasti toistaan. ”Sisäinen Sankarimme” vie meitä jatkuvasti egoistisiin seikkailuihin, joiden haavoja nuollaan etsien apua ”Sisäiseltä Oppaalta”. Castor ja Pollux tarvitsevat toisensa. Kaksonen on jatkuvasti tekemisissä menneisyytensä kanssa, mutta pyrkii luomaan uuden suhteen itsensä ja ympäristönsä välille avoimella asenteella.

 

Read More

Hermeettinen kalenteri: Härkä 16.5.–17.6. 2022

Kuva: rawpixel.com
Kuva: rawpixel.com

Aurinko siirtyy Härän tähtikuvioon 16.5. Härässä ajan laatu kääntyy Oinaan sisäisen siemenvoiman jälkeen elämän edellytyksiin, ravitsemukseen, tasapainoon, elämän ihmeen äärelle. Oinaan kirkkaaseen tuliseen Sanaan liittyy keskittyminen, kasvuvoima, konkretia. Oinasta hallitseva Mars saa antaa tilaa henkiselle kuuntelemiselle, jota eteneminen Härän laatuun vuoden kierrossa tuo. Härkä tuo yhteen maskuliinisen voiman ja sen jalostumisen feminiinisen tasapainon kautta todelliseksi kehitykseksi ja kasvuksi.

 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Oinas, 16.4.–15.5. 2022

Mars oinaan selässä. Lähde: Wellcome Collection.
Mars oinaan selässä. Lähde: Wellcome Collection.

 Oinaan laatu: Idealismi

Aurinko siirtyy Oinaan tähtikuvioon 16.4.

Oinas on ulospäin suuntautuvan maskuliinisen Mars-voiman arkkityyppinen kuva. Oinaan voimissa elää meidän yksilöllinen ”Luova Sanamme”, velvollisuus itseämme kohtaan ja tämän velvollisuuden asettaminen hyvän, kauniin ja toden palvelukseen. Mars ”sotii” enää vain ihanteen puolesta, ei mitään vastaan. Alussa on Sana. Siemen kypsyy lämmössä, oraat nousevat, on uusi alku. Maailma on taas parantumisen mahdollisuuden edessä. 

Read More

Hermeettinen kalenteri: Kalat, 16.3.–15.4.2022

Kuva: Wellcome Collection gallery
Kuva: Wellcome Collection gallery

Kalojen laatu: Psyykismi

Vesimies on ”hengessä elävä” sielunlaatu. Kalat tuo peilin hengen liikkeiden, ajatusten ja inspiraatioiden eteen. Kalat on psyykkinen laatu, johon henkinen elämä virtaa, se on kahden virran yhtyminen, pyrkimys alhaalta ylös, ja ylhäältä alas. Se on ihmiskunnan rukous: rakkauden ja viisauden lähde. Kalat on dualistinen eli kaksijakoinen merkki ja rakkaus on ainoa voima, jolla kaksijakoisuus voidaan voittaa. Psyykkinen voima pyrkii ylös ja henkinen armovoima laskeutuu sitä kohtaamaan, antaen kokonaisuuksien syntyä heijastuksina tyynen sielunveden pintaan. Kalat edustavat Gnosista, välittömän tiedon ja kokonaisajattelun voimaa, joka syntyy makrokosmoksen ja mikrokosmoksen rakkaudellisesta kohtaamisesta.

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Vesimies, 14.2.-15.3.2022

Kuva: Wellcome Collection gallery
Kuva: Wellcome Collection gallery

Vesimiehen laatu: Pneumatismi

Aurinko siirtyy Vesimiehen tähtikuvioon 14.2. Vesimies avaa ne rajoitteet, joita Kauriin saturninen laatu on käyttänyt spirituaalisuuden opettamiseen meille kaikille. Kun Kaurislaatu rajoittamisen ja opetusten kautta opettaa ymmärtämään hengenmaailman välttämättömyyksien olemassaolon, Vesimies antaa meille tien kehyksen ulkopuolelle, Ilman laadun liikkuvuudessa. 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Kauris, 16.1.-13.2.

Kuva. Pixabay Gerd Altmann
Kuva. Pixabay Gerd Altmann

Kauriin laatu: Spiritualismi

 

Aurinko siirtyi Kauriin tähtikuvioon 16.1. Kauriin voimat kantavat ihmiselämiin syvästi henkistä laatua, joka ei aina ole kovinkaan tiedostettua. Kauriin hallitsija Saturnus on kosminen muisti, johon yhdistyminen muuntaa meidät ”karmallisiksi ukkosenjohtimiksi”, meistä tulee säännönmukaisen kehityksen välittäjiä ja toimijoita. Aidon spirituaalisen laadun saavuttaminen, kosmoksen rytmeihin ja voimiin yhdistyminen tapahtuu yleensä jonkinlaisen ”uhrin” kautta. Jotta me voimme elää spirituaalisina, jotta koemme itsessämme hengen voiman, meidän on kuoltava arkiminämme kuvitelmille ja toisarvoiselle tekemiselle.

Read More