Aikalinjojen erkaantuminen ja tietoisuusevoluutio

”Mitä todellisemmaksi itse tulet, sitä epätodellisemmaksi maailma tulee.”

-John Lennon

 

Osuva ja ajankohtainen sananpläjäys edesmenneeltä Beatle-sankarilta! Kun Aurinko ja Pluto siirtyivät yhdessä trooppiseen Vesimieheen 21. tammikuuta voi sanoa, että meidän aikamme yksi suurista astrologisista liikahduksista ”alkoi tapahtumisensa”. Vuoden loppupuolella Pluto vielä palaa Kauriiseen, mutta Aurinko ystävällisesti avusti meitä kaikkia tämän muutoksen kokemisessa, koska se puhuu suoraan sukulaisellemme mikrokosmoksessa, joka on meidän ikioma sydämemme.

Read More 2 Comments

Hermeettinen kalenteri: Jousimies, 17.12.2022–15.1.2023

Jupiter. Otso Hosiokangas
Jupiter. Otso Hosiokangas

Aurinko siirtyy Jousimiehen tähtikuvioon 17.12.. Jousimiehen perinteinen nimi Sagittarius tulee latinan sanasta Sagitta, nuoli. Vanhojen aikojen selvänäköisyys hahmotti Jousimiehen tähtikuviossa kentaurin, joka jännitti jousta, tähdäten Skorpionin pyrstöön. Jousimies on ”henkisen kesän” eli fyysisen talven, kevääseen tähtäävä maagisen älyllinen, muuntava voima. Se valjastaa henkisellä voimalla ”eläinosamme” voittamaan pimeyden ja kantamaan galaksin keskuksesta virtaavan Isävoiman, luomisen rakkaudellisen ja ylitsevuotavan lähteen vuon, siihen kohteeseen, johon oma totuuskäsityksemme sitä vaatii. Jupiterin hallitsema Jousimies on kaiken kokemuksen summasta ammentava voimanpesä, Elämänpuun kolmas sefira: Binah, älykkyys, henkilökohtaisen älykkyyden keskittävä hyve-energia.

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Skorpioni, 18.11.–17.12.2022

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Aurinko siirtyy Skorpionin tähtikuvioon 18.11. Kun Aurinko siirtyy tälle alueelle, tullaan alkemian, siihen liittyvien transmutaatioiden ja transformaatioiden ytimeen. Me tulemme sisäisyyden mysteereihin, haavoittuvuuden, hiljaisuuden, puolustautumisen, irrottautumisen ja moraalisen voiman lähteille. Skorpioni hahmotettiin aikaisemmin Kotkaksi, jolloin neljää suurta kasvun laatua olivat kuvaamassa symbolit Härkä, Leijona, Kotka ja Ihminen/Enkeli. Niiden vastaavat meditatiiviset tunnuslauseet ovat: ”olla vaiti”, ”uskaltaa”, ”tahtoa” ja ”tietää”. Skorpioni on sisäisen kokemisen ja tämän sisäisyyden tyyneksi saattamisen ”sielun peili”. Vesielementti, joka voi valaistua henkisen initiaation voimalla.

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Vaaka, 18.10.–17.11. 2022

For to Be a Farmer’s Boy (1887) by Winslow Homer. Rawpixel
For to Be a Farmer’s Boy (1887) by Winslow Homer. Rawpixel

 

Aurinko siirtyy Vaa’an tähtikuvioon 18.10. Neitsyen edustamat sadonkorjuun teemat kehittyvät edelleen Vaa’an laadussa ”sosiaalisen luovuuden” suuntaan. Mitä me teemme sadolla? Miten se jaetaan? Onko meillä syytä tyytyväisyyteen vai onko jotain, mitä olisi tehtävissä tilanteen parantamiseksi? Pidetäänkö juhlat? Jälleen Vaa’an stereotyyppinen päättämättömyys on aika nähdä kehittyneen kuuntelun ja yhteistoiminnan valmiuksien laatuna. 

Read More 1 Comments

Hierarkia vai anarkia, entä demokratia?

Osa kuvasta: The Vision of the Holy Grail to Sir Galahad, Sir Bors and Sir Percival. Lähde: Rawpixel
Osa kuvasta: The Vision of the Holy Grail to Sir Galahad, Sir Bors and Sir Percival. Lähde: Rawpixel

Aika usein jää kirjoittamatta. Vielä useammin sanomatta. Aika usein tuntuu siltä, että olen liian vanhanaikainen, liian monimutkainen, liian pohdiskeleva, liian hanakka vaihtamaan näkökulmia, liian kovasuinen ollakseni ”viisaana” uskottava.

 

Tämän päivän ihminen tuntuu suhtautuvan erittäin vihamielisesti kaikkeen, mikä ilmenee jonkinlaisena hierarkiana. Eikä se mikään ihme ole: hierarkista järjestystä on käytetty ennen aikaamme ja aikanamme niin paljon väärään vallankäyttöön. 

Read More

Hermeettinen kalenteri: Neitsyt 18.9.–18.10.2022

Neitsyt. Wellcome Collection
Neitsyt. Wellcome Collection

Aurinko siirtyy Neitsyen tähtikuvioon 18.9. Millainen muutos ajassa tapahtuu? Mikä on neitsyen todellinen laatu ”pikkutarkkuuden” stereotypian takana? Neitsyt on feminiinisen tulevaisuusvoiman kuva. Se on Toivon ja Viisauden käytännöllinen, toimiva visio. Merkurius analysoi Kaksosissa, katsoo tapahtunutta, syitä ja seurauksia; toisaalta Merkuriusvoima katsoo ilmestyvää ja syntyvää Neitsyessä. Idean valo tulee täällä yhteen Äiti Maan, Gaian, kasvuvoiman ja ravitsevuuden kautta. Täällä asuu Toivo, joka pitää meidän sisäisen liikkeemme, ruoansulatuksen ja lihastyön elossa. Täällä me elämme uutta paratiisillista puutarhaa ja keräämme sadon talveen, jonka tiedämme tulevan. Maailmaa on luonut Isän kanssa Sofia, ”maailman Viisaus”, joka nyt antaa meidän ymmärtää miten elämää ylläpidetään ja autetaan kohti terveyttä, pois sairauden tilasta.

 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Leijona 18.8.–18.9.2022

Sidney Hall’s astronomical chart, Leo
Sidney Hall’s astronomical chart, Leo

Aurinko siirtyy Leijonan tähtikuvioon 18.8. Leijonan tähtikuvio on ”Auringon syntypaikka” ja myös ihmisen oman mikrokosmisen keskuksen, sydämen muodostaja ja sen voimien kantaja. Kun Rapu muodostaa ”kehdon”, joka on sisäisen elämän suojattu tila, on tässä kehdossa sykkivä sydän se ihminen, joka uskaltautuu ja liikkuu henkisesti tästä tilasta ulos, näkymään ja kokemaan aistinvaraisesti maailman ilmiöitä. ”Leijonan Sydän” on Regulus, joka sijaitsee 5 asteessa Leijonan tähtikuviota. Regulus on yksi neljästä kuninkaallisesta tähdestä, jotka sijoittuvat eläinradan neljän kiinteän laadun kuvioihin.  

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Rapu 18.7.–18.8.2022

Astrology: signs of the zodiac, Cancer. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection
Astrology: signs of the zodiac, Cancer. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection

Aurinko siirtyy Ravun tähtikuvioon 18.7. Ihmisen fyysisen kehon muotoilijana kosmos ilmaisee Ravun tuomaa laatua kasvattamalla Kaksosen duaalisuutta ilmaisevista olkapäistä kylkiluiden ”elämän virtaamista suojelevan kehdon”. Ravun symboli on kahden pyörteen yhteenliittyminen, joka kuvaa myös tätä edellä mainittua kehdon muotoutumista. Nämä kaksi virtaa liittyvät yhteen Praesepeen tähdistössä, jota kreikkalaiset kutsuivat mehiläispesäksi. Tällä he kuvasivat sitä, kuinka maailmanviisaus Sofia synnyttää täällä lapsensa maaelämään, hakemaan matkakertomuksia ja elämään kokemuksissa, fyysisessä todellisuudessa.

 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Kaksonen 16.6.-17.7.2022

Astrology: signs of the zodiac, Gemini. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection
Astrology: signs of the zodiac, Gemini. S. Hall. Lähde: Wellcome Collection

Aurinko siirtyy Kaksosen tähtikuvioon 16.6. Kaksosen tähtikuvion virtauttama ajanlaatu liittyy saavutettujen tulosten tarkasteluun ja arviointiin. Ihmisen pyrkimys kasvuun ja tasapainoon saa erityisen suuren merkityksen siinä sisäisessä työssä, jota Kaksonen edustaa. Kaikki, mitä me rakennamme, ei ole kestävää. Kaksonen etsii jatkuvasti toistaan. ”Sisäinen Sankarimme” vie meitä jatkuvasti egoistisiin seikkailuihin, joiden haavoja nuollaan etsien apua ”Sisäiseltä Oppaalta”. Castor ja Pollux tarvitsevat toisensa. Kaksonen on jatkuvasti tekemisissä menneisyytensä kanssa, mutta pyrkii luomaan uuden suhteen itsensä ja ympäristönsä välille avoimella asenteella.

 

Read More

Hermeettinen kalenteri: Härkä 16.5.–17.6. 2022

Kuva: rawpixel.com
Kuva: rawpixel.com

Aurinko siirtyy Härän tähtikuvioon 16.5. Härässä ajan laatu kääntyy Oinaan sisäisen siemenvoiman jälkeen elämän edellytyksiin, ravitsemukseen, tasapainoon, elämän ihmeen äärelle. Oinaan kirkkaaseen tuliseen Sanaan liittyy keskittyminen, kasvuvoima, konkretia. Oinasta hallitseva Mars saa antaa tilaa henkiselle kuuntelemiselle, jota eteneminen Härän laatuun vuoden kierrossa tuo. Härkä tuo yhteen maskuliinisen voiman ja sen jalostumisen feminiinisen tasapainon kautta todelliseksi kehitykseksi ja kasvuksi.

 

Read More 0 Comments