Hermeettinen kalenteri: Härkä 16.5.–17.6. 2022

Kuva: rawpixel.com
Kuva: rawpixel.com

Aurinko siirtyy Härän tähtikuvioon 16.5. Härässä ajan laatu kääntyy Oinaan sisäisen siemenvoiman jälkeen elämän edellytyksiin, ravitsemukseen, tasapainoon, elämän ihmeen äärelle. Oinaan kirkkaaseen tuliseen Sanaan liittyy keskittyminen, kasvuvoima, konkretia. Oinasta hallitseva Mars saa antaa tilaa henkiselle kuuntelemiselle, jota eteneminen Härän laatuun vuoden kierrossa tuo. Härkä tuo yhteen maskuliinisen voiman ja sen jalostumisen feminiinisen tasapainon kautta todelliseksi kehitykseksi ja kasvuksi.

 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Oinas, 16.4.–15.5. 2022

Mars oinaan selässä. Lähde: Wellcome Collection.
Mars oinaan selässä. Lähde: Wellcome Collection.

 Oinaan laatu: Idealismi

Aurinko siirtyy Oinaan tähtikuvioon 16.4.

Oinas on ulospäin suuntautuvan maskuliinisen Mars-voiman arkkityyppinen kuva. Oinaan voimissa elää meidän yksilöllinen ”Luova Sanamme”, velvollisuus itseämme kohtaan ja tämän velvollisuuden asettaminen hyvän, kauniin ja toden palvelukseen. Mars ”sotii” enää vain ihanteen puolesta, ei mitään vastaan. Alussa on Sana. Siemen kypsyy lämmössä, oraat nousevat, on uusi alku. Maailma on taas parantumisen mahdollisuuden edessä. 

Read More

Hermeettinen kalenteri: Kalat, 16.3.–15.4.2022

Kuva: Wellcome Collection gallery
Kuva: Wellcome Collection gallery

Kalojen laatu: Psyykismi

Vesimies on ”hengessä elävä” sielunlaatu. Kalat tuo peilin hengen liikkeiden, ajatusten ja inspiraatioiden eteen. Kalat on psyykkinen laatu, johon henkinen elämä virtaa, se on kahden virran yhtyminen, pyrkimys alhaalta ylös, ja ylhäältä alas. Se on ihmiskunnan rukous: rakkauden ja viisauden lähde. Kalat on dualistinen eli kaksijakoinen merkki ja rakkaus on ainoa voima, jolla kaksijakoisuus voidaan voittaa. Psyykkinen voima pyrkii ylös ja henkinen armovoima laskeutuu sitä kohtaamaan, antaen kokonaisuuksien syntyä heijastuksina tyynen sielunveden pintaan. Kalat edustavat Gnosista, välittömän tiedon ja kokonaisajattelun voimaa, joka syntyy makrokosmoksen ja mikrokosmoksen rakkaudellisesta kohtaamisesta.

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Vesimies, 14.2.-15.3.2022

Kuva: Wellcome Collection gallery
Kuva: Wellcome Collection gallery

Vesimiehen laatu: Pneumatismi

Aurinko siirtyy Vesimiehen tähtikuvioon 14.2. Vesimies avaa ne rajoitteet, joita Kauriin saturninen laatu on käyttänyt spirituaalisuuden opettamiseen meille kaikille. Kun Kaurislaatu rajoittamisen ja opetusten kautta opettaa ymmärtämään hengenmaailman välttämättömyyksien olemassaolon, Vesimies antaa meille tien kehyksen ulkopuolelle, Ilman laadun liikkuvuudessa. 

Read More 0 Comments

Hermeettinen kalenteri: Kauris, 16.1.-13.2.

Kuva. Pixabay Gerd Altmann
Kuva. Pixabay Gerd Altmann

Kauriin laatu: Spiritualismi

 

Aurinko siirtyi Kauriin tähtikuvioon 16.1. Kauriin voimat kantavat ihmiselämiin syvästi henkistä laatua, joka ei aina ole kovinkaan tiedostettua. Kauriin hallitsija Saturnus on kosminen muisti, johon yhdistyminen muuntaa meidät ”karmallisiksi ukkosenjohtimiksi”, meistä tulee säännönmukaisen kehityksen välittäjiä ja toimijoita. Aidon spirituaalisen laadun saavuttaminen, kosmoksen rytmeihin ja voimiin yhdistyminen tapahtuu yleensä jonkinlaisen ”uhrin” kautta. Jotta me voimme elää spirituaalisina, jotta koemme itsessämme hengen voiman, meidän on kuoltava arkiminämme kuvitelmille ja toisarvoiselle tekemiselle.

Read More

Joulukuun Portti ja Ihmisten Vuosi 2022

Kuluneen vuoden teema astrologisesti on ollut ajoittain tiivistyvä ja hellittävä Uranuksen ja Saturnuksen neliö taivaalla. Yritän nyt hiukan avata tätä kuviota, peilaten sitä vuoden 2021 tapahtumiin ja kehityskulkuihin. Me olemme katsoneet ihmiskunnan tarinassa todella erikoista jaksoa. Uskon, että jollakin tasolla oikeastaan kaikki kansalaiset tuntevat ja kokevat sen, että kaikki ei ole ihan kohdallaan. Ja kaikki tämä, mikä ei ole kohdallaan, liittyy tavalla tai toisella siihen, millainen kuva on maalattu terveysturvallisuuden tilanteesta kuluneena vuonna. Ja jo sitä edeltävänä. 

Read More

Suomi, Valon laboratorio

Kiirastorstai. Aprillipäivä. Alkaako Sinustakin tuntua, että pohjolan valon kantaminen on aika raskasta? Kuka on se Suomi, josta puhutaan, joka tekee sitä, on tätä mieltä ja toimii itseään vastaan? Ei se ole ainakaan minä. Minulla ei ole muuta yhtymäkohtaa Suomeen, joka tänä päivänä uutisissa touhuaa, kuin itse tämä maa ja sen kansa. Nämä molemmat ovat niin tiukasti sydämessäni, että olen päättänyt täällä pysyä ja tätä maata rakentaa, vaikka kuinka vastavirtaan tätä työtä joutuisi tekemään.

 

Suomi on pudonnut omasta puustaan, se on vajonnut syvään teknokraattiseen uneen, jossa paisuteltuja ja keinotekoisia ongelmia ollaan ratkaisevinaan teknisellä ja materialistisella muotiajattelulla. Tosiasiassa valtio on valjastettu suurten rahansaalistajien velkarahoituslaitokseksi ja väkivaltakoneiston käyttäjäksi.

Read More

Talvipäivän Kruunajaiset!

Yksi astrologian ikuisuuskysymyksiä taitaa olla tämä makrokosmoksen vaikuttamisen tapa omaan mikrokosmokseemme. Millä ihmeen tavalla planeettojen liike kytkeytyy ihmissielun, ihmishengen, ihmiskehon tapahtumiin ja liikkeisiin?

 

Jos me hahmotamme koko maailmankaikkeuden erilaisten, eri tavoilla ja eri tasoilla toisiinsa kytkeytyvien tietoisuuksien ikuiseksi tanssiksi, selitystä ei oikeastaan edes tarvita. Minä tiedän, että minulla on muiden katseelta salattu maailma, joka ilmenee näille muille vain seurauksissaan. Käteni heilautus näkyy merkkinä sisäisestä elämästäni, mutta ei se tietoinen päätös, joka on liikkeen takana.

 

Me olemme olentoina jopa itsetietoisia, tietoisia omasta erillisestä olemassaolostamme ja omasta erityislaadustamme. En osaa kenenkään muun puolesta näin ollen ajatella tai hahmottaa, mutta tässä tietoisuudessa, jossa Minä Olen, on aika järjetön ajatus, että valtava kosminen kaikkeus synnyttäisi yhden osan, joka olisi sitä itseään tietoisempi.

Read More

Turhautuminen, Voitto?

Taidan kirjoittaa liian harvoin blogeja. Tai mistä minä tiedän. Tämä aika on vähän outoa. Kaikki pelkojen vellominen ulkopuolellamme ja sisällämme tuottaa henkistä halvaantumista, jossa mikään ei oikein motivoi, eikä innosta. Kaikki hukkuu turhuuteen ja epävarmuuteen. Jos tämä kaikki nyt kosahtaa ihan kunnolla, niin miksi minä kirjoittaisin keskinkertaisia blogeja, jotka eivät kiinnosta varmaan edes ketään? Onko kukaan muu turhautunut, edes ajoittain? Enkö minä ole jo liian vanha, eikö kaikki ole jo takana, olisi hienoa, mutta… Ja niin edelleen.

Read More 1 Comments

Talouden Tyhjät Maljat

 

Olen jo kauan halunnut kirjoittaa hieman taloudesta. Se on nimittäin yksi aihe, jonka maailmallinen typeryys ylittää häiritsevyyskynnykseni ajoittain aika raskaalla tavalla. Oikea tieto siitä, miten taloutta käytetään rakenteelliseen väkivaltaan ja manipulointiin, on mielestäni tärkeää. Se, miten me suhtaudumme oman elämäämme, määräytyy aika paljon sen perusteella, mitkä meidän resurssimme ovat. Joten ehkäpä jostakin näkökulmasta voisi itseluottamuksella lähestyä ajatusta, että keventääkseni omaa ja muiden taakkoja, voisin ymmärtää ja pyrkiä muuttamaan asioita, joihin minulla, meillä ihmisyhteisönä on valtaa.

 

Read More