Elämäntapajutut


23.9.2017: Suuri Merkki, loputtomat maailmanloput ja luottamus...

Ilmestyskirja eli Johanneksen ilmestys on valtavuudessaan ja ilmestyksissään upea! Se on kuitenkin sen symboliikkaa tuntemattomalle hyvin hankala ja tarjoaa loputtomasti tulkintavaintoehtoja. Tässä tekisi mieli lainata lähes loppuun muualla kulutettua sananpartta: pelolle ei saa antaa valtaa!

Read More

Ravitseeko ruoka ?

Virallinen mantra menee seuraavasti: "Ravitsemussuositusten mukaisilla ruokavalinnoilla varmistetaan yleisesti ottaen kaikkien ravintoaineiden saanti, eikä ravintolisien käytölle ole yleensä perusteita." Ihan omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että en usko tuohon väittämään."Ei riitä perusteluksi", kuuluu sieltä ensimmäinen kommentti. Katsotaan löytyykö niitä argumentteja mielipiteeni tueksi ettei jää pelkäksi musta-tuntuu-huuteluksi. 

Read More 1 Comments

Syntyvätkö tulevaisuuden yhteisöt Suomessa?

Kirjoituksissamme on siellä täällä tullut viitattua kaikkeen muuhun mukavaan tekemiseen ja ajattelimme, että kerrotaanpa viimeinkin jotain niistäkin. Meillä molemmilla on suurena, elämän mittaisena projektina tulevaisuuden hyvinvointiyhteisöjen rakentaminen! Iso projekti, josta on haastavaa kertoa lyhyesti.

Read More 1 Comments

Uusille urille

Tässä ollaan jo pidenpään aurailtu uusia uria, moneen suuntaan. Forever liiketoiminnan pyörittäminen on yksi niistä. Monen jutun kanssa tarvotaan umpihangessa, Foreverin kanssa sentään auratuilla teillä. Joulukuussa on luvassa ensimmäinen pieni bonus tehdystä työstä ja sitä myöden on vahvistunut tunne, että tällä työllä voisi oikeasti ansaita rahaa! Into ja motivaatiohan siinä kasvaa! Ja sitäpaitsi tällainen työnteko sopii meille. Kun on monta mielenkiintoista projektia menossa, on hienoa että ansiotyön voi tehdä silloin kun se omaan elämään sopii. 

Read More 7 Comments

Fluoria vai ei

Perheen nuorimmaisen hammastarkastus lähenee ja hän itse kysyi onko pakko suostua siihen oksettavan makuiseen tahnaan, jota hammaslääkäri levittää hampaiden pinnalle tarkastuksen jälkeen. Hyvä kysymys! Olen lasten kanssa välillä kieltänyt fluorilakan laiton ja toisinaan ollaan menty hammaslääkäristä kiireen vilkkaa kotiin pesemään möhnä pois. Ajattelin vähän lueskella taustoja fluorista, jotta osaisin suhtautua lähestyvään käyntiin. 

Read More 10 Comments

"Älä valita, ala valita.", sanoi jonkun äiti...

Tämän kirjoituksen aihe tuli Sarilta: miksi blogia kirjoitetaan, onko se jotakin, jolla tarkastellaan omaa elämää?

Olen kuullut, ja tiedän, että blogeja jotkut kirjoittavat ihan elinkeinonakin, mutta tässä vaiheessa yksi iso syy on: itsearviointi, meditaatio, kiitollisuus.

 

Syksystä siirrytään talveen, vedenpinnat jäätyvät, ne ovat kuin suuri maailmanpeili, josta kokemuksemme ja elämämme heijastuu koko henkiseen maailmaan. Meille pienille ihmisille tällainen peili voi olla tällainen blogi. Uskon, että melkein mikä tahansa elämässä voi olla meditaatiota tai rukousta. Tärkeää ei ole, mitä teet, vaan miten sen teet. Perinteisessä, jo Buddhan muotoilemassa kahdeksanportaisessa meditaatiossa, on yksi kokoava, jatkuvasti harjoitettava meditaatio, joka kehottaa katsomaan päivittäin omaa elämää. Kun irrottaudumme arjestamme ja katselemme sitä itsemme ulkopuolelta, käsityksemme itsestämme ja elämästämme vähitellen muuttuu.

Read More 2 Comments

Miten se kesä loppuu aina lyhyeen?

Lokakuussakin se ihan sama aurinko paistaa, vaikkakin puiden latvojen takaa ja tuuli on juuri purjehdukseen sopivaa. Hetken syystuulessa viileiden vetten keskellä vietettyään sitä sitten muistaa miksi purjehdus on kesäinen laji. Kesällä voi purjehtia läpi yön, nyt jo seitsemän aikaan tuskin näkee varpaitaan ja rantautuminen on vaikeaa kylmästä pökkelöisin jaloin ja kankein sormin. Mutta vielä oli vesille päästävä!

Read More 1 Comments

Leveetä Elämää?

Mitä se levee elämä oikein on?
Ajattelen, että se on avoin asenne, avoin syli, jolla tulevaisuus otetaan vastaan. Eikä se oikein onnistu, ellei ota vastuuta siitä pienestä ikuisuudesta, jota nykyhetkeksi kutsutaan.

Me elämme Sarpan kanssa jo nyt leveetä elämää, mutta se on  taloudellisesti sellaista taiteilua, että leveempi, sosiaalisempi ja laajentuva liike vaatii lisää rahaa. Näin rehellisesti sanottuna.

 

Read More 1 Comments

Syntymäpäivät Jurmossa

Tuli muutaman päivän rako jatkuvaan sateeseen ja lähdimme vesille. Tällä kertaa tuulet ohjasivat meidät Juurimaahan eli Jurmoon, Salpauselän viimeisille rippeille. Kotisatamasta, Nauvon Kvivlaxista, sinne on matkaa noin 40 kilometriä eli 22 merimailia. Tuuli on sen verran suotuisa, että matka taittui reilussa neljässä tunnissa. Lopussa tuulta oli jo vähän liikaakin genaakkeripurjehdukselle (Sarin mielestä)...

Read More 2 Comments

Tarinoita elämästä


Jaa tämä sivusto:

Seuraa Facebookissa