Syntymäpäivät Jurmossa

Tuli muutaman päivän rako jatkuvaan sateeseen ja lähdimme vesille. Tällä kertaa tuulet ohjasivat meidät Juurimaahan eli Jurmoon, Salpauselän viimeisille rippeille. Kotisatamasta, Nauvon Kvivlaxista, sinne on matkaa noin 40 kilometriä eli 22 merimailia. Tuuli on sen verran suotuisa, että matka taittui reilussa neljässä tunnissa. Lopussa tuulta oli jo vähän liikaakin genaakkeripurjehdukselle (Sarin mielestä)...

Kesällä vieravenesatama on kuulemma hyvin vilkas, nyt siellä oli neljä mastoa ja Metsähallituksen vene. Kovin oli hiljaista ja karua, mutta niin kaunista. 

 

Satamasta lähtee tie Jurmon kylään, mutta me oikaisimme sinne kanervikkoisen kallion yli. Kapea ja pitkä saari on violetin ja vihreän värimerta.  Museovirasto on nimennyt kuvassa näkyvän Jurmon kylän valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuri-ympäristöksi osana Länsi-Turunmaan ulkosaariston kyläasautusta. 


Jos haluat katsella Jurmon elämää livenä, se onnistuu tämän webbikameran kautta. Kyllä siinä heinä heiluu! Ajattelin, itse suositella sitä noille perheemme nuorille, jotka tuijottavat kaikenlaisia tubettajia ja sitä miten jätkät syövät pizzaa. Hyvällä onnella Jurmo livessä voi nähdä jopa alpakkalauman ruokailemassa, kuten itse näin.

Mereily ja ulkoilu saa taianomaisesti ruuan maistumaan aina vähän paremmalta. Yksinkertainen ruoka, jopa muovilautaselta tarjoiltuna, lähes itkettää kerta toisensa jälkeen. Ja on meillä kotonakin hyvää ruokaa, ei sen puoleen. 

 

Koska tähän matkaan osui Sarin synttärit, päädyimme valitsemaan kaupasta isoimmat pihvit mitä löytyi :) Rasvainen rib eye pihvi maistui Poosjärven tattien ja Kurjen tilan biodynaamisten perunoiden kera herkulta. Salaattivalintakin osui kohdilleen, avomaakurkkukuutioita makealla balsamicolla ja öljyllä maustettuna.

 

Viininä komeili hyvin luonteikas kanadalainen biodynaaminen cabernet sauvingnon. Tätä viiniä tulee ikävä, sillä tuskin koskaan saamme toista pulloa käsiimme... Sen kulkeutuminen meille oli sellainen onnenkantamoinen... kiitos Southbrook!. Elämä on!

Paluu tapahtui leppoisissa tuulissa, auringosta nauttien. Forever Aloe Sunscreen on kyllä ihan ehdoton kaveri aurinkoisella merellä, ei pala nahka ja aloe suojaa viimalta. Jos jää laittamatta, niin kyllä illalla kuumottaa poskia!

Sari

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Nina Anastasio (Thursday, 02 February 2017 00:34)


    Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

  • #2

    Tam Struck (Thursday, 02 February 2017 04:52)


    Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had issues with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.