Punnittuja kirjoituksia hermetismin hengessä

Astrologinen tieni on ollut pitkä ja kulkenut monien mielenmaisemien läpi.

Tähtipoikana, ikuisena uteliaana lapsena, olen kysellyt tyhmiä koko tämän matkan ajan ja päätynyt Astrosofiaan. Tämä astrologian suunta edustaa länsimaissa harvinaista sideeristä astrologiaa ja pohjaa ikivanhaan tähtiviisauteen, joka meidän on löydettävä uudelleen ja uutena. Tähtipoika tutkii, meditoi, ja kirjoittaa. 

 

Ora & Labora.

 

- Timo


Ora & Labora!

Rukoile ja tutki.

 

Kun olen yrittänyt löytää jotakin alkupistettä, mistä lähteä kuvaamaan hermetismiä, tämä on ehkä paras. Hermetismi on se & tai ja, joka yhdistää tieteellisen ja uskonnollisen syventymisen. Se ei ole uskonto, joka pyrkisi uskonnoksi jonkun muun uskonnon paikalle, eikä se liioin ole tiede, joka pyrkisi niiden tutkimusaloilla pätemään. Se ei ole uusi kappeli, oratorio, eikä se ole uusi laboratorio.

 

Hermetismi tietää, että uskon maa on kartoittamatonta tiedon maata ja uskoo, että tieto on mahdollista kantaa valona tähän maahan ja piirtää uusia karttoja tässä Terra Incognitassa, Tuntemattomassa Maassa. 

 

Hermetismi on Sofiaa ja Logiaa. Se on Viisautta ja Järkeä, jotka viihtyvät toistensa seurassa. Ja se on aina innokkaana ja sydämen lämpöisenä yhdistämässä ja koettelemassa. Se on avoin Ilmestyksille, jotka puhuvat mielikuvituksemme kautta ja hedelmöittävät tietoamme uusin entäs-jos-aavistuksin ja se on valmis tutkimaan, hyväksymään tai hylkäämään ideansa, koska se on uskollinen myös tieteelliselle asenteelle. 

Read More

Onnea, rakas kotimaani!

Rakastan kotimaatani, joka on valintojensa, siis valintojemme, seurauksena vaikeassa tilanteessa.

 

Minulta on pyydetty eri tahoilta Suomen horoskoopin ja satavuotiaan valtiomme vaiheiden ja olemuksen astrosofista tutkielmaa. Tämä projekti huipentui viime viikolla Antroposofisen Liiton torstaiklubilla pidettyyn luentoon, jonka sisältö seuraili tätä tekstiä, joka suunnilleen tämän muotoisena on ilmestynyt Astro Logos-lehdessä ja Takojassa.

Tämä oli minulle sopiva tapa muistaa rakkaan kotimaani taivalta tähän päivään asti. Juhliminen jatkuu 5. 12. 2017 pienellä juhlalla ystävien kesken. Tämän haliuan nyt jakaa kanssanne! Onnea Suomi, onnea suomalaiset, te kyllä tarvitsette sitä, paljonkin...

Read More 1 Comments

23.9.2017: Suuri Merkki, loputtomat maailmanloput ja luottamus...

Ilmestyskirja eli Johanneksen ilmestys on valtavuudessaan ja ilmestyksissään upea! Se on kuitenkin sen symboliikkaa tuntemattomalle hyvin hankala ja tarjoaa loputtomasti tulkintavaintoehtoja. Tässä tekisi mieli lainata lähes loppuun muualla kulutettua sananpartta: pelolle ei saa antaa valtaa!

Read More

Tarinoita elämästä


Jaa tämä sivusto:

Seuraa Facebookissa