Taivaan Valot 1

Hermeettisen astrologian peruskurssi

Seuraa ilmoittelua...

Hermeettinen astrologia on länsimaissa vielä harvinaista sideeristä astrologiaa, mikä tarkoittaa sitä, että tähtikuviot, eli eläinradan konstellaatiot otetaan tarkasteluun mukaan. Länsimaisen trooppisen astrologian ”horoskooppimerkit” eivät ole samoissa sijainneissa kuin nämä tähtikuviot, joilla on kuitenkin samat nimet. Myöskään niiden merkitykset eivät ole samat. Kurssilla pyritään löytämään konstellaatioiden laadut syvemmin ja laajemmin, kuin astrologisten kliseiden kautta.

 

”Taivaan valot” valaisevat hermeettistä polkua, matkaasi eteenpäin omalla kehitystielläsi. Kurssilla saat kanssakulkijoita matkallesi, opimme ja kehitymme yhdessä. Etsimme kurssilla suurempaa yhteyttä ja ymmärrystä viisaudelle: ”Niin kuin ylhäällä, niin alhaalla” eli syvennymme olemassaolon tasoja läpäiseviin vastaavuuksiin. 

 

Kaikki hermetismi pyrkii vahvistamaan sisäistä huonetta ja sen hiljaisuutta, jotta kosmos ja tähdet yhä enemmän voivat puhua meissä ja meidän mikrokosmoksemme vastaavasti voi kuunneltuaan puhua takaisin, kertoa omaa tarinaansa maailman salatussa henkisessä historiassa.

 

Hermeettinen astrologia vaatii hyvin vahvaa intuitiivista lähestymistapaa. Silloin on sukellettava mahdollisimman syvälle peruskäsitteisiin ja kokonaisuuden oleellisiin perustoihin. Esimerkit nousevat kurssilaisten omista kartoista, jotka ovat intensiivisen tulkinnan kohteina. Karttoja tutkitaan kurssin vetäjän johtamana, mutta myös ryhmissä kurssilaisten toimesta.

 

Taivaan Valot 1 sisältää kahden kartan tarkastelua: maakeskeisen ”Sielun kartan” ja tykonisen ”Hengen kartan”. Sielun kartta on hermeettisen muodon saanut ”normaali” syntymäkartta, joka aspekteineen on meidän henkinen DNAmme, oman inkarnoituvan yksilöllisyytemme ”perimä”. Tykoninen kartta on ”suojelusenkelin” tai korkeamman Minuutemme näkökulma elämäämme. Karttaan liittyy aurinkovoimaisia tekijöitä, jotka ovat ratkaisujen vihjeitä sille, miten pääsemme etenemään syntymäkarttojemme haasteiden ja mahdollisuuksien kanssa. Tykoninen kartta on todella arvokas ratkaisukeskeinen astrologinen työkalu! Tykoninen kartta on siis ”tulevaisuutemme kartta”. 

 

Hermeettiseen astrologiaan kuuluu myös hedelmöityskartta, joka viittaa karmalliseen menneisyyteemme ja samalla mahdollistaa kohtalonkirjoituksen lukemisen ”elämänkaariprogressioiden” avulla. Tämä karma-astrologinen muoto käsitellään kuitenkin ”Taivaan Valot 2”-kurssilla.

 

Tämä nyt järjestettävä hermeettisen astrologian peruskurssi käsittelee seuraavat aiheet:

 1. Hermeettisen astrologian perusteita (historia, trooppisen ja sideerisen astrologian ero, eläinrata)
 2. Mikro&Makro
  • Planeetat&Chakrat: Chakrat planeettavoimien kuvaajina, hieman aspekteista
  • Eläinrata&Elämä: Konstellaatioiden laadut elämän eri alueilla, planeettahallitsijat, symmetriat, laadut, elementit(temperamentit)
  • Huoneet&Kohtalo: Kellonsuuntainen tasahuonejako hermeettisenä kohtalon tulkkina, huoneiden merkitykset muuttuvassa maailmassa, akselit, henkilökohtainen syntymähetki
 3. Ulkoplaneetat kosmisina haasteina/voimavaroina: Mitä hitaat, kosmiset tekijät merkitsevät kartalla, aspekteista
 4. Hermeettinen kartta
  • Tutustuminen omaan karttaan, kartan tekijät, planeetat, konstellaatiot, huonejako, akselit
  • Hermeettisen kartan työpaja
 5. Tykoninen kartta:
  • Muutokset maakeskeiseen karttaan: muutokset aspekteissa, sijainneissa, huoneissa
  • Mitä tykoninen kartta yrittää kertoa?
  • Tykoninen kartta avaamassa toistuvia kuvioita
 6. Tykonisen kartan työpaja
 7. Kurssin loppukeskustelu, palaute

 

Ilmoittaudu kurssille lähettämällä s-postia osoitteeseen: astrohermetica[at]gmail.com

 

Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä syntymäpäivä, syntymäkellonaika ja paikkakunta. Tiedot tarvitaan astrologisten karttojen tekemistä varten. 

Kurssin hinta ja kesto

Lauantaina klo 11-18 ja sunnuntaina 10-17.

Kurssin hinta on 250 euroa (sis alv 24%) ja hintaan sisältyy opetuksen lisäksi täysihoito (aamu- ja iltapäiväkahvit kastamisineen, lounaat ja iltaruoka ja tietysti saunamakkarat.