Puolukkakinuskikakku

En mitenkään koe itseäni kuivakakkuihmiseksi ja kun sitä sitten onnistuu tuottamaan kuivakakun, joka ei maistu kuivakakulta, on ihan pakko kirjoittaa resepti julkisesti talteen :) Edellistä taustaa vasten voi tietysti ihmetellä, että miksi ihmeessä lähdin kuivakakkua leipomaan, varsinkin kun on tulossa kahvivieraita. Olisiko ollut turvallisempaa toteuttaa jokin tuttu ja turvallinen resepti? Olisi varmaan, mutta sellainen on tylsää :) 

Tämän kahvituksen tarina on, että päätimme pitää aika lyhyellä varoitusajalla Forever tuote-esittelyn kotonamme.  Syysloma viikko kun oli, ajattelimme että mahtaako kukaan ehtiä paikalle. No olisipahan hyvä "tekosyy" leipoa makeaa. Ja mikä parasta, ei tätä kakkua tarvinnutkaan kahteen pekkaan syödä, sille paikalle saapui muutana ihana vieras. Timo esitteli tuotteita ja kahvipöydässä oli jälleen mukavaa! 

 

Puolukkakinuskikakku

 

200 g pehmeää voita

3 dl sokeria, josta osa tummaa

3 kananmunaa

4 dl puolukoita

2 dl turkkilaista jogurttia

4 1/2 dl puolikarkeita speltjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

Kakun päälle 1/2 dl puolukkahilloa 

 

Kinuski:

2dl kuohukermaa

1dl sokeria

1dl fariinisokeria (minä käytin inkkarisokeria)

 

Ohje:

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Minä käytin 24cm irtopohjavuokaa. Lämitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jogurtti ja puolukat taikinan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenän ja lisää käännellen taikinaan.

Paista kakkua noin 60 min. Anna jäähtyä ja irroita vuoasta.

 

Mittaa kerma ja sokerit kattilaan kuorrutusta varten. Anna kiehua kunnes alkaa paksuuntua ja kylmään veteen tiputettaessa säilyttää jotenkin muotonsa. Minulla tähän taisi menna 20 minuuttia. 

 

Levitä kakun päälle ohut kerros hilloa (minä käytin viikunahilloa) ja valuta kinuski kakun päälle.

 

Koristele tomusokerissa pyöritetyillä puolukoilla.

 

 

 

Sari

 

Write a comment

Comments: 0