Syyskuu on pullakuu

Syksyiset värit ja tunnelma sytyttivät minussa korvapuustin kaipuun! Tai niin ainakin kuvittelen... Eikä kyseessä ollut minkään kuivan pienen käärön, vaan mehevän, valuvan ja runsaan pullan ikävä. Sanomattakin lienee selvää, että en usko käsitteeseen ”arkipulla”, vaan kun tehdään hyvää niin tehdään se asenteella. Siispä pullatakinan tekoon.

Pullataikina:

75 g voita

2,5 dl maitoa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

½ rkl jauhettua kardemummaa

1 pss kuivahiivaa

n.500 g (7-8 dl) puolikarkeita vehnajauhoja

 


Tunnustan aina vähän oikovani pullataikinan kanssa ja aloitan projektin sulattamalla voin kattilassa. Sulaan voihin lisään maidon, sokerin, kardemumman ja suolan ja viimein myös hiivan kun neste on sopivan lämpöistä. Sitten lisään jauhot muutamassa erässä ja  vähän vaivaan. Minulla on tapana laittaa puolet spelt jauhoja ja puolet vehnää. 

 


 

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi liinan alla, kaulitaan se levyksi ja lisätään täyte. Ensin kunnon kerros pehmeää voita ja sitten runsas kerros kanelia ja sokeria. Sokeri ja kaneli seos kannattaa kevyesti kaulita, jotta se tarttuu mukavasti voikerrokseen. Jotta täyte ei valuisi paistettaessa pois, lisää siihen vähän maissitärkkelystä sitojaksi. Kääri rullalle ja viipaloin noin 3 cm paloiksi. Laita palat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan kohoamaan niin, että niillä on tilaa kohota mutta kuitenkin niin lähekkäin, että tarttuvat kohottuaa toisiinsa.

Paista normaalisti 200 asteisessa uunissa kunnes ovat vaalean ruskeita ehkä noin 15 minuuttia. Valmistele kuorrutus sillää aikaa kun pullat paistuvat. Vatkaa pehmeää voita, tuorejuustoa sekä tomusokeria hetki.

Kun puustit ovat paistuneet, levitä puolet täytteestä heti päälle, jotta se valuu kaikkiin koloihin. Anna jäähtyä hetki (n. 10 min) ja levitä loppu täyte korvapuusteille. Ja sitten herkuttelemaan.

 

Parhaimmillaan nämä puustit ovat lämpiminä!

 

Täyte

n. 75 g voita

1 dl sokeria (puolet tummaa esim. mascobado ja puolet valkoista)

2,5 rkl ceylon kanelia

2 rkl maissitärkkelystä

 

Kuorrutus

50 g voita

50 g tuorejuusto

2,5 dl tomusokeria

 

 

 

 

Sari


Write a comment

Comments: 5
 • #1

  Timo (Monday, 19 September 2016 08:55)

  Hyvää!

 • #2

  Katharine Jeanbaptiste (Sunday, 05 February 2017 03:48)


  Excellent way of telling, and pleasant paragraph to obtain facts about my presentation subject, which i am going to present in institution of higher education.

 • #3

  Jada Alejo (Sunday, 05 February 2017 08:22)


  I've learn some excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you set to make this type of great informative web site.

 • #4

  Cristen Vandermark (Tuesday, 07 February 2017 11:04)


  Great information. Lucky me I came across your website by accident (stumbleupon). I've book marked it for later!

 • #5

  Barabara Humiston (Thursday, 09 February 2017 04:34)


  Woah! I'm really loving the template/theme of this website. It's simple, yet effective. A lot of times it's very hard to get that "perfect balance" between user friendliness and appearance. I must say you have done a fantastic job with this. In addition, the blog loads super quick for me on Internet explorer. Exceptional Blog!